lördag 24 augusti 2013

Kycklinggryta

Kycklinggryta med svamp

1 fryst och upptinad hel kyckling
ca 300 g svamp, t.ex champinjoner
2 gula lökar
1 grön paprika
ghee eller smör
ca 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré

(finhackad persilja)

Plocka ur kycklinglevern ur inkråmspåsen. Skär kycklingen i delar, ta bort skinnet. Skär svampen i skivor eller bitar och hacka lökarna, fräs detta tillsammans i stekpanna med lite ghee/smör, tills vätskan gått ur. Hacka paprikan. Stek kycklingdelarna (+ kycklinglevern) i en järngryta, salta, peppra och ha på paprikapulver. När kycklingbitarna fått fin stekyta, häll på en kopp vatten, tomatpurén, paprikahacket och svamp-/lökfräset. Låt småputtra på låg värme tills kycklingbitarna är färdiga. Strö eventuellt över hackad färsk persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)