fredag 20 december 2013

Gravad lax med citronpeppar

Gravad lax med citronpeppar

500 g fryst lax
1 krm malen vitpeppar
1 tsk citronpeppar
1/4 dl salt
1/4 dl strösocker
generöst med finhackad dill

Tina fisken och plocka bort småben med pincett. Dela laxbiten i två delar. Blanda kryddor och socker, strö hälften av blandningen + dill på köttsidorna av fisken. Lägg ihop köttsidorna mot varandra med tjocka sidan mot slaksidan och tvärtom, strö över återstoden av salt/sockerblandningen + lite dill på utsidorna/skinnsidorna. Lägg i dubbla plastpåsar och förslut väl. Lägg i kylen, vänd påsen efter ett dygn. Efter ytterligare ett dygn är den gravade laxen färdig, häll då av saltlaken som bildats. Skär i skivor.

~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)