torsdag 12 december 2013

Grundinläggning med ursaltad sill

Grundinläggning med ursaltad sill

ca 200-400 g saltsillfiléer (kanske Abbas inläggningssill med saltsillfiléer på burk)
mjölk

Lag:
1 dl ättika
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
2 tsk grovstött kryddpeppar

1 röd lök
ca 4 tsk finhackad dill


Skölj sillfiléer och lägg i mjölk några timmar. Koka upp lagen, låt svalna och kyl. Skölj bort mjölken från sillfiléerna, skär eventuellt i fina bitar, skiva rödlök. Varva lökskivor, dill och sill i en glasburk, häll på den kalla lagen och låt stå i två dygn. Använd sillen som den är eller gör någon variant av god inläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)