måndag 16 juni 2014

Béarnaise med färsk dragon

Béarnaise med färsk dragon
5-6 port.

2 msk vitvinsvinäger
2 msk finhackad färsk fransk dragon
2 msk finhackad gul lök
ett par persiljekvistar
1-2 msk vatten
3 äggulor
150 g ghee eller smör
ca 1 krm salt
ca 1/2 krm malen vitpeppar
2 msk hackad färsk fransk dragon (att röra i sist).

Koka vinäger, dragon, lök och persiljekvistar tills nästan all vätska kokat in. Rör i vattnet och ta bort persiljekvistarna. Häll ner i matberedare och mixa samman med äggulorna. Smält och koka upp ghee/smör, häll det kokande i matberedaren under gång. Smaksätt såsen med salt och peppar. Rör ner den extra hackade dragonen sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)