söndag 17 augusti 2014

Kycklingfilé med rostade rödbetor

Kycklingfilé med rostade rödbetor

1/2 - 1 kycklingfilé per portion
smör att steka i
cirkel- eller rödbetor, skalade och skurna i klyftor (ca 200 g/portion)
olivolja
örtsalt och malen vitpeppar
fetaost, smulad (ca 50 g/portion)
färska basilikablad

Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk honung
1/2 msk balsamvinäger

Bryn kycklingfiléerna med smör i stekpanna, salta och peppra. Lägg klyftade betor för sig och kycklingfiléer för sig på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja på betorna, salta och peppra. Låt stå i 200 graders ugn tills betorna blivit mjuka och fått lite färg (rör om i dessa en gång under tiden) samt kycklingen blivit genomstekt. Vispa ihop dressingen (värm ev. oljan lite för att enklare röra ut honungen). Skär färdigstekt kyckling i skivor/bitar, låt svalna något. Vänd ihop allt försiktigt, ringla över dressingen.

God idé är att eftersteka kycklingfiléerna på samma plåt som man rostar/ugnsbakar grönsakerna
(här; små urgallrade vackert polkagrisrandiga cirkelbetor).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)