torsdag 8 januari 2015

Gulaschsoppa med älgskav


Gulaschsoppa med älgskav

1/2 pkt älgskav (ca 120 g)
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
salt och vitpeppar efter smak
3 dl kött- eller grönsaksbuljong
1 msk ghee eller smör att steka i.

Skär köttet halvtinat i små bitar och bryn det först i ghee/smör, blanda ner pressade vitlöksklyftor, hackad lök, salta och peppra. När löken är mjuk och genomskinlig; rör ner tomatpuré och paprikapulver. Tillsätt buljong och krossad tomat. Häll över i kastrull och låt småputtra i ca 30 minuter. Smaka av.

~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)