fredag 1 maj 2015

Paprika Hendl

Paprika Hendl

1 hel kyckling (eller motsvarande mängd kycklingfiléer)
smör eller ghee att steka i
2 hackade gula lökar
3-4 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad chilifrukt
1 tsk chilipulver
2 msk paprikapulver
ca 400 g passerade tomater
2 dl creme fraiche eller gräddfil
salt
nymalen svartpeppar
1/2 - 1 pkt bacon

Knaperstek bacon och låt rinna av på/torka med hushållspapper, smula eller klipp sönder och ställ åt sidan. Stycka hel kyckling i bitar, bryn i omgångar, salta, peppra och lägg över till gryta. Stek hackad lök, vitlök och chilifrukt i ghee/smör tills det tar lite färg. Rör ner chilipulver, 1 msk av paprikapulvret och salt, låt fräsa samman och blanda sen ner de passerade tomaterna. Rör ner tomatblandningen i grytan med kycklingen, lägg på lock och låt småputtra på låg värme ca 45 minuter. Mixa creme fraiche (eller gräddfil), och sista matskeden paprikapulver, blanda ner i grytan, salta, peppra och smaka av. Låt småkoka ca 10 minuter. Strö över stekt bacon.
Förenklad variant med kycklingfiléer: Koka samman såsen. Bryn hela filéer eller mindre bitar i stekpanna, salta och peppra. Efterstek hela kycklingfiléer i 200 graders ugn. Blanda ner kycklingbitar i såsen eller; häll såsen i en form, skiva kycklingfiléer och lägg ovanpå. Strö över bacon och låt allt bli genomvarmt i ugnen.


Paprika Hendl nämndes naturligtvis i Bram Stokers Dracula.
Missa heller inte den gamla klassiska pärlan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)