lördag 14 november 2015

Timjankryddad morotsragu

Morotsragu

ca 400 g morötter skurna i fina tärningar
100 g finstrimlad purjolök
1 finhackad gul lök (ca 100 g)
2 msk ghee eller smör
1 tsk örtsalt (typ Herbamare)
1 - 1 1/2 krm malen vitpeppar
1 1/2 - 2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk timjan
1 msk finhackad persilja


Bryn morotstärningar i halva mängden ghee/smör, salta och peppra, lägg över i gryta. Bryn purjo och lök i resten av smöret, salta, peppra och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, vatten och timjan, rör om. Låt grytan småkoka under lock tills ragun blivit krämig och rötterna är färdigkokta utan att koka sönder. Rör ner hackad persilja, smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)