lördag 14 november 2015

Timjankryddad morotsragu

Morotsragu

ca 400 g morötter skurna i fina tärningar
100 g finstrimlad purjolök
1 finhackad gul lök (ca 100 g)
2 msk ghee eller smör
1 tsk örtsalt (typ Herbamare)
1 - 1 1/2 krm malen vitpeppar
1 1/2 - 2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk timjan
1 msk finhackad persilja


Bryn morotstärningar i halva mängden ghee/smör, salta och peppra, lägg över i gryta. Bryn purjo och lök i resten av smöret, salta, peppra och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, vatten och timjan, rör om. Låt grytan småkoka under lock tills ragun blivit krämig och rötterna är färdigkokta utan att koka sönder. Rör ner hackad persilja, smaka av.