lördag 21 maj 2016

Kokosvåfflor med chiafrö-rörda blåbär


Kokosvåfflor
10-12 st.

4 ägg
1 burk uppvispad kokosmjölk
1/2 dl kokosmjöl
knappt 1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
25 g smält ghee eller kokosolja

Vispa ägg poröst och blanda med kokosmjölk. Blanda ihop torra ingredienser och sikta ner i smeten, rör samman jämte smält ghee eller kokosolja. Låt stå och svälla något medans våffeljärnet blir varmt. Grädda våfflor med ca 1/2 dl smet/våffla. Smeten tjocknar något mer under tiden man gräddar, men det gör inget, våfflorna blir lika tunna och fina för det som färdiga (låt få ordentligt med färg).


Chiafrö-rörda blåbär

tinade frysta eller färska blåbär
chiafrö (ca 1-2 msk frön/1-2 dl bär)

Rör samman blåbär med chiafrö, mängd beroende på hur saftrika bären är.

3 kommentarer:

  1. intressant recept, dottern har lärt mig göra något liknande, LCHF

    SvaraRadera
    Svar
    1. dotterns nötvåfflor: http://hannelesparadis.blogspot.se/2012/03/jungfru-marie-bebadelsedag.html

      Radera
    2. Tack för tips! Nötvåfflor måste såklart testas. ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)