tisdag 3 maj 2016

Rättikagratäng och kycklingfilé med ugnsrostade vitlöksklyftor

Rättikagratäng
2 port.

ca 250 g rättika i tunna skivor
1 hackad gul lök
1 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 dm finstrimlad purjo
1 1/2 dl riven lagrad ost
ca 1/2 tsk örtsalt (typ Herbamare)
malen vitpeppar

Smält ihop grädde och philadelphiaost i en kastrull. Rör ner rättika, lök, vitlök, salt och peppar. Låt småkoka ca 10 minuter. Rör ner purjon och 1 dl av rivna osten som får smälta ihop med såsen. Häll i ugnsform och strö kvarvarande riven ost ovanpå. Ställ in mitt i 200 graders ugn, ca 30 minuter tillsammans med fatet kycklingfilé.






Kycklingfiléer med ugnsrostade vitlöksklyftor
2 port.

2 kycklingfiléer
1-2 hela vitlökar
örtsalt och malen vitpeppar
smör och olivolja

Skala vitlöksklyftor. Stek med smör kycklingfiléer i stekpanna, salta och peppra. Lägg på ugnsfat med vitlöksklyftor runtom, ringla över olivolja och salta vitlöken lite lätt. Ställ in mitt i 200 graders ugn, ca 30 minuter tillsammans med rättikagratängen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)