lördag 14 maj 2016

Sparrissoppa

Sparrissoppa
2 port.

250 g färsk grön sparris
1 hackad gul lök
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 msk philadelphiaost
örtsalt och malen vitpeppar efter smak
smör att steka i

4 skivor bacon (uteslut för veg. alt.)

Knaperstek ev. bacon och låt rinna av på hushållspapper. Skär sparris i bitar, koka mjuka i lättsaltat vatten ca tre minuter, låt rinna av och lägg sparrisknoppar åt sidan. Bryn den hackade löken och lägg i kastrull tillsammans med sparrisbitar, tillsätt grönsaksbuljong, grädde och philadelphiaost. Låt småkoka samman i tio minuter och mixa slätt. Lägg i de sparade sparrisknopparna och låt soppan bli genomvarm. Smula bacon ovanpå för den som så önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)