tisdag 31 maj 2016

Squashplättar

Squashplättar
2 port. / 10-12 st plättar

700-800 g grovriven squash
1 tsk salt
50 g riven lagrad prästost
2 msk kokosmjöl
2 ägg
1/2 dl grädde
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar
ghee eller kokosolja att steka i

Lägg riven squash och salt i en skål och rör om ordentligt, låt stå ca 30 minuter. Pressa bort vätska och blanda squashen med övriga ingredienser. Smält ghee eller kokosolja i stekpanna och klicka ut smet, ca 4 plättar per lagg. Stek till fin färg på båda sidor. Ev. knaperstekt bacon och vitlöksyoghurt (turkisk yoghurt + pressad vitlöksklyfta + örtsalt) till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)