måndag 20 juni 2016

Äggsallad med curry

Äggsallad med curry

1 1/2 dl extra mild olivolja eller rapsolja
1 ägg
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk röd- eller vitvinsvinäger
2 - 3 krm salt
1 krm malen vitpeppar
6 hårdkokta ägg
1/2 - 1 tsk curry
ev. lite finhackad dill eller persilja

Mät upp olja i en liten kanna. Knäck ägget i matberedarskålen och tillsätt senap, vinäger, salt och peppar. Kör samman tills äggblandningen blir lite ljus och häll sakta ner oljan genom matarröret under tiden maskinen går, kör till en tjock majonnäs. Hacka hårdkokta ägg och blanda samman med curry, ev dill/persilja och majonnäs. Ställ kallt.

2 kommentarer:

  1. Hej! Låter jättegott men har du något till. Åt jag inte lchf skulle det bli en bakpotatis men just nu står det still ��
    /Magdalena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förslagsvis: till rökt fisk (t.ex. böckling, makrill, sik); som bredvidsallad till grillat; komplement till en grönsallad eller som pålägg till fröknäckebröd.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)