tisdag 28 juni 2016

Ajvar relish

Ajvar relish

1 aubergine (halverad på längden)
2 röda paprikor (delade och urkärnade)
2 röda chilipeppar (delade, urkärnade och finhackade)
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm finstött svartpeppar
1 tsk paprikapulver
kokosolja att steka i

Lägg paprika och aubergine med skalsidan uppåt på bakplåtspappersklädd plåt, ställ högst upp i 225 graders ugn tills skalet blir svartfläckigt. Dra bort skinnet från aubergine samt skala bort det som lossnar och det svarta från paprikor. Stek chili och vitlök i kokosolja, tillsätt hackad aubergine och paprika och fräs samman. Häll vinäger, olja och kryddor i matberedarskål, tillsätt grönsaksfräs och kör till en puré. Häll upp i burkar eller askar. Fungerar att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)