måndag 27 juni 2016

Broccolisallad

Broccolisallad

1 färsk broccoli (inte för liten)
1 röd lök
5 - 6 färska champinjoner
1/2 - 1 pkt bacon
1 dl hemgjord majonnäs

Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Skär broccolin i små bitar, skölj väl. Hacka löken fint och champinjonerna i skivor. Blanda samman broccoli, lök, svamp och söndersmulat bacon. Rör ner majonnäsen och ställ salladen kallt minst en timme. Salladen är god ensam som den är eller till fisk alt. kyckling. Vände idag ner varm nystekt (cajunkryddad förstås) kycklinginnerfilé skuren i bitar i salladen - rekommenderas. Vill man inte använda bacon så ersätt med strimlad och lätt rostad mandel + lite extra salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)