måndag 27 juni 2016

Chiafröpudding med hjortron

Chiafröpudding med hjortron
2 port.

200 g hjortron
saften från 1 lime
ca 2 tsk färskriven ingefära
2 dl extra krämig kokosmjölk
3 msk chiafrö

Mixa bär, limesaft, ingefära och kokosmjölk. Rör ner chiafrö och låt svälla en stund, rör om och häll upp i två portionsglas. Låt stå i kylen minst två timmar.

2 kommentarer:

  1. Låter supersmarrigt! Vilken kokosmjölk kan du rekommendera?//Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Använder de vanligast förekommande sorterna kokosmjölk som finns att få tag på överallt och som även brukar vara billigast, d.v.s. Santa Maria Thai; Coconut Milk (burk) och Extra Creamy Coconut Milk (tetra). Om dessa är bättre eller sämre än något annat känner jag inte till. Till chiapuddingen användes Extra Creamy-sorten på tetra. :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)