onsdag 22 juni 2016

Grön sallad med avokado och räkor

Grön sallad med avokado och räkor

hackad spenat
haricots verts i bitar
räkor med skal
finstrimlad purjolök
avokado
pressad citronsaft
finhackad persilja
salt och malen vitpeppar
olivolja
smör

Tina spenat, haricots verts och räkor, skala räkorna. Skär avokado i klyftor och blanda med citronsaft. Fräs upp hackad spenat och haricots verts (skurna i mindre bitar) i smör och en liten skvätt vatten, salta och peppra, ta pannan från värmen. Rör ner strimlad purjo, lägg upp i en vid skål och ställ kallt för att svalna. Blanda försiktigt ner avokado, lägg räkor ovanpå och strö över finhackad persilja. Ringla över olivolja.


Kolla om avokadon är OK:


Skaftfästet skall gå att pilla bort - går det inte så är den för omogen.

Ser det friskt ljusgrönt ut där fästet satt - då är avokadon OK!
(Är det istället gråbrunt under fästet så är den övermogen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)