tisdag 21 juni 2016

Krämig paprikasoppa

Krämig paprikasoppa

3 paprikor (röda och/eller gula)
1 gul lök
1 msk smör
3 dl grönsaksbuljong
1 tsk paprikapulver
1 dl rysk eller turkisk yoghurt
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar efter smak

Toppa med: Hackat kryddgrönt, t.ex persilja och purjo

Dela, kärna ur och skölj paprikor. Grilla paprikahalvorna i ugnen (högst upp med övergrill och 225 grader) och skala dem. Hacka löken och bryn i smör, stek med den skalade och hackade paprikan, paprikapulver, salt och peppar. Häll på buljong, låt småkoka en stund. Sila av buljongen i en kastrull och kör grönsakerna slätt med mixer, häll ner purén i buljongen, vispa i yoghurt och koka upp. Vispa ner grädden och smaka av med ev. mer salt och peppar. Kryddgrönt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)