onsdag 15 juni 2016

Kryddstark tomatsoppa med fröiga västerbottenkex

Kryddstark tomatsoppa

1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk ghee eller kokosolja
1 finhackad röd chili
1 tsk paprikapulver
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 dl färska basilikablad (eller ca 1 msk torkad)
örtsalt och ev. svartpeppar.

Stek finhackad lök och pressad vitlök i ghee/kokosolja, rör ner finhackad chili (urkärnad) och paprikapulver, låt fräsa med en stund. Rör ner tomater, hackade basilikablad och späd med vatten. Låt stå och småkoka samman en stund. Smaka av med örtsalt och ev. peppar.
Fröiga västerbottenkex
ca 10-12 st.

1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrö
1 tsk fiberhusk
1 nypa havssalt
1/2 dl vatten
2 dl finriven västerbottenost

Blanda torra ingredienser i en skål, rör ner ost och vatten. Låt svälla 10 minuter. Trilla bollar och lägg glest på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 12-15 minuter i 225 graders ugn.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)