onsdag 1 juni 2016

Kycklinggratäng

Krämig dragonkyckling
4 port.

2 - 3 st. kycklingfiléer
ca 200 g färska champinjoner eller kantareller
2 gula lökar
2 dl crème fraîche
1/2 dl grädde
2 dl riven ost
1 msk torkad dragon
ca 1/2 - 1 tsk dijonsenap
8 körsbärstomater
ca 2 msk ghee eller smör att steka i
salt och malen vitpeppar

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner (eller skär kantareller i mindre bitar) och hacka lök. Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform. Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna. Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen. Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)