tisdag 14 juni 2016

Rödspätta och räkor i kokossås till zoodles

Rödspätta och räkor i kokossås till zoodles

8 rödspättafiléer (MSC-märkt)
ca 200 g oskalade räkor
1 bit strimlad purjo
1 - 1 1/2 dl kokosgrädde (från burk med kokosmjölk)
1 - 2 msk finhackad dill
ca 1 tsk färskpressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
kokosolja

1 zucchini

Fräs purjon mjuk i kokosolja utan att ta färg, salta och peppra. Tillsätt kokosgrädde, citronsaft och dill, låt småkoka samman och smaka av. Lägg i hoprullade rödspättafileer, sjud sakta och vänd fiskrullarna. Sätt lock på kastrullen och ställ på skärbräda tills fisken är genomkokt. Lägg på skalade räkor och strö på lite extra dill. Zoodles: "Svarva" av zucchini spagetti (eller hyvla tunna skivor med osthyvel på längden). Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner zoodles och ta upp efter bara ett par sekunder och låt rinna av i durkslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)