lördag 4 juni 2016

Stekt blomkålsris med ägg och lök

Stekt blomkålsris med ägg och lök

Tunn omelett:
2 ägg
1 msk vatten
1 krm salt
1/2 krm malen vitpeppar
ghee att steka i

Blomkålsris:
1 grovrivet blomkålshuvud (inte för stort)
1 hackad gul lök
ghee att steka i
ca 1 tsk sambal oelek
salt och malen vitpeppar efter smak.

Omelett: Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt. Ta upp och skär i tunna strimlor. Blomkålsris: Fräs lök och riven kål tills det tar färg, rör ner sambal oelek, salta, peppra och smaka av. Vänd sist ner omelettstrimlor och låt allt sakta bli genomvarmt.

1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)