torsdag 16 juni 2016

Tacopaj med älgfärsröra

Tacopaj med älgfärsröra

Pajdeg:
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smör
1 ägg
1/2 dl vatten

Fyllning:
500 g älgfärs
1 hackad gul lök
1 finhackad röd chili (utan kärnor)
2 pressade vitlöksklyftor
1 - 2 msk tacokrydda (se recept här)
salt efter smak
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
smör att steka i.

Toppa med:
10 halverade körsbärstomater
6 halverade oliver (gröna eller svarta urkärnade)
75 g smulad fetaost

Ev. ovanpå:
färska blad av basilika
ett par varv nymalen svartpeppar

Pajskal: Kör samman torra ingredienser i matberedare, mixa smöret däri. Tillsätt ägg och vatten, kör till en sammanhållen pajdeg som får vila minst en timme i kylen. Dela degen i två delar, kavla ut den ena till bottenplatta och rulla en längd av den andra som räcker runt kant på pajformen, tryck upp någorlunda jämnt mot kanten. Kläm ihop degen mellan kant och botten. Ställ i kylen en halvtimme. Förgrädda pajskal i 175 graders ugn, ca 10 minuter. Fyllning: Bryn färs, salta och lägg åt sidan, fräs lök, chili och vitlök mjukt och blanda ner färsen. Rör ner tacokrydda (ungefär halva mängden) och tomatpurén, häll på krossade tomater och låt koka samman på låg värme tills vätskan från tomaterna kokat in. Smaka av med mer tacokrydda och salt. Fyll det förgräddade pajskalet med älgfärsröran, lägg på tomater (snittyta uppåt), oliver och fetaost. Färdiggrädda i 200 graders ugn ca 25-30 minuter. Låt pajen svalna något, lägg ev. på färska basilikablad och mal lite svartpeppar ovanpå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)