söndag 5 juni 2016

Två sorters kycklingsallad

Kycklingsallad med broccoli och champinjoner
2 port.

1 kycklingfilé
salt och malen vitpeppar
ghee eller smör
1 st. (250 g) färsk broccoli
1 vitlök
6-8 cocktailtomater
ca 10 färska champinjoner
ruccolasallad
3 skivor knaperstekt bacon
1 dl torrostade pekannötter

Dressing:
1/2 dl olivolja
1/4 dl rödvinsvinäger
1/4 dl vatten
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm vitlökspulver

Sätt ugnen på 200 grader och lägg in vitlöken en stund så klyftorna går lättare att skala. Bryn kycklingfilé i stekpanna, salta, peppra och krydda, ställ in på fat i ugnen. Skär broccolin i mindre bitar och champinjoner i kvartar. Lägg på ugnsfat efter att kycklingen stått inne i ca 15 minuter: broccoli, champinjoner, skalade vitlöksklyftor och tomater; salta över och låt stå inne ytterligare 15 minuter. Kycklingfilén skall efterstekas ungefär 30 minuter, vänd den efter halva tiden då grönsakerna läggs till. Ta ut och låt svalna lite innan kycklingfilén skärs upp. Vispa ihop dressingen. Lägg på tallrikar: Ruccolasallad, kycklingbitar, broccoli, champinjoner, vitlöksklyftor, tomater, rostade pekannötter och smulat knaperstekt bacon. Skeda över dressing.

Kycklingsallad med rödbetor och ädelost
2 port.

1 kycklingfilé
örtsalt och malen vitpeppar
ghee eller smör
4-5 mindre rödbetor, skalade och skurna i klyftor
3 skivor bacon
färsk spenat (små blad)
1 bit ädelost
1 dl valnötter

Dressing:
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Bryn kycklingfiléer, salta och peppra. Lägg kyckling och rödbetsklyftor på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i 200 graders ugn ca 30 minuter. Rödbetorna ugnsbakas och kycklingfiléerna eftersteks färdiga samtidigt. Lägg på tallrikar: spenat, kyckling skuren i bitar, ugnsbakade rödbetsklyftor, smulad ädelost, knaperstekt smulad bacon, valnötter och ringla sist den hopvispade dressingen över.

1 kommentar:

  1. Där lyckades du pricka in två av mina favoritkombinationer; kyckling och bacon/ kyckling och ädelost. Det är något speciellt med de kombinationerna som får smaklökarna att sjunga. Tra la la!!!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)