söndag 12 juni 2016

Ugnsgratinerade paprikor med snabb fusk-choronsås

Ugnsgratinerade paprikor med snabb fusk-choronsås
2-4 port.

2 stora paprikor delade, urtagna och sköljda

1 hackad gul lök
ca 200 g köttfärs
ca 300 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
ca 1/2 dl torkad trattkantarell eller trumpetsvamp
1 - 2 tsk oregano
2 pressade vitlöksklyftor
salt och malen vitpeppar efter smak
lite vatten att späda med
ghee eller kokosolja att steka i

Att strö ovanpå: sesamfrö

Sås:
2 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
100 g smält ghee
ca 2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
1 tsk tomatpuré
1/2 - 1 tsk lökpulver
några små kvistar finhackad persilja

Sås: Vispa gulor och vinäger med elvisp i en skål över kokande vattenbad tills det börjar tjockna, ställ skålen från värmen och vispa ner smält ghee. Vispa ner salt, peppar, tomatpuré, lökpulver och finhackad persilja. Paprikor: Stöt den torkade svampen till pulver i mortel. Bryn lök och köttfärs i stekpanna, häll på tomatkross. Rör ner tomatpuré, oregano, salt, peppar, stött svamp och pressad vitlök. Späd med vatten och låt småputtra samman tills vätskan kokat in. Lägg paprikahalvor på ugnsfat, fyll med köttfärsröran och strö sesamfrö ovanpå. Ställ in i 200 graders ugn, ca 30-40 minuter. Klicka såsen på de varma paprikorna, förslagsvis hyvlad färsk gurka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)