tisdag 5 juli 2016

Älgfärslimpa med kantarellsås

Älgfärslimpa med kantarellsås

400 g älgfärs
200 g fläskfärs
2 ägg
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl smetana
1/2 dl rött matlagningsvin
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 tsk timjan
1 tsk dijonsenap

Svampsås:
2 - 3 dl färdigstekta kantareller
stekspad från köttfärslimpan
1 dl crème fraîche
1 msk philadelphiaost

Vispa upp äggen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman färsen väl med elvisp (degkrokar). Forma en längd och lägg i ugnsform, ställ in i 175 graders ugn (mitten) ca 50 minuter. Sila av köttspadet som bildats och vispa ner det i kantarellsåsen som får sjuda samman en stund. Förslag: Kokt brysselkål till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)