lördag 9 juli 2016

Cajunkyckling och kryddiga limesås

Cajunkyckling och limesås

1 hel tinad fryst kyckling
3 msk smält ghee eller smör
1 tsk salt
1 - 2 msk Cajunkrydda
saften från 1/2 limefrukt
skalade klyftor från 1 - 2 hela vitlökar

Sås:
silad steksky
2 dl crème fraîche
ev. extra salt och cajunkrydda efter smak

Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingen i halvor (skär utmed ena sidan av ryggraden med vass kniv), flå av skinnet, ansa och skölj. Lägg delarna med insidan upp i en ugnsform, pensla med uppvispat smält ghee/smör, salt och ungefär halva mängden cajunkrydda, ställ in i ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen, häll över pressad limesaft, vänd på halvorna och pensla på resten av kryddsmöret, lägg de skalade vitlöksklyftorna runtom. Ställ in i ugnen för ytterligare ca 40 minuter, ös kycklingen någon gång under tiden med skyn, strö ytterligare cajunkrydda ovanpå kycklinghalvorna när 10 minuters stektid återstår. Sila skyn och vispa ihop den med crème fraîche i en kastrull, sjud såsen och smaka av med ev. mer salt och krydda. Förslag till: ruccolasallad, tomater och såklart de rostade vitlöksklyftorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)