onsdag 20 juli 2016

Fiskbiffar och ajvarsås

Fiskbiffar
ca 12 st.

400 g urbenad sejfilé (går bra med tinad fryst fisk)
50 g strimlad purjolök
saft av 1/2 lime
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
2 ägg
3/4 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 finhackad röd chilipeppar (utan kärnor)
1 1/2 tsk fiberhusk
kokosolja att steka i.

Kör fisk, purjo, lime, vitlök, ingefära, ägg, salt och peppar i matberedare till en jämn färs. Lägg i den finhackade chilin och fiberhusk, kör ett några sekunder till, låt stå en stund och rör om. Hetta upp kokosolja i stekpanna. Forma biffar med vattensköljda händer och stek biffarna på båda sidor i medelvärme. Till: ajvarsås (recept som följer) och förslagsvis blomkålsmos.


Ajvarsås

1 finhackad schalottenlök
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
2 1/2 dl extra krämig kokosmjölk
3/4 - 1 dl ajvar relish (recept finns här)
ca 1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
kokosolja

Fräs i kastrull schalottenlök och vitlök mjukt i olja. Häll på kokosmjölk och vispa ner ajvar. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka tills såsen blir tjock och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)