fredag 15 juli 2016

Marinerad kycklinglårfilé på grillspett

Marinerad kycklinglårfilé på grillspett
4 port.

4 kycklinglårfiléer
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
4 - 6 schalottenlökar
4 - 6 små tomater

Marinad:
5 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt

Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Vispa ihop marinaden och häll i dubbla plastpåsar, lägg ner kycklingen, vänd runt, knyt ihop och lägg in i kylen för minst två timmar. Skär paprika i bitar, halvera större lökar. Varva grönsaker och kyckling på grillspett. Grilla eller genomstek på grill eller i ugn. Förslag till: Salladsblad och chiliaioli blandad med väl urvätskad riven färsk gurka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)