söndag 3 juli 2016

Räkor i pepparstark sås

Räkor i pepparstark sås

300 g räkor med skal
1 msk kokosolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 finhackade charlottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad röd paprika
1 finhackad jalapenopeppar (utan kärnor)
ca 10 st färska champinjoner, delade i 4-delar
1 kuvert (0.5 g) saffran
2 dl kokosmjölk
salt och ev. svartpeppar

Skala räkor. Fräs räkskalen i en del av kokosoljan, häll på matlagningsvin och låt småputtra en liten stund, sila spadet och kasta skalen. Stek lök, vitlök, paprika, jalapenopeppar och champinjoner i resten av oljan tills grönsakerna blivit mjuka, salta. Rör ner saffran, räkspad och kokosmjölk. Låt småkoka samman, rör ner de skalade räkorna, låt allt bli genomvarmt och smaka av med ev. mer salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)