lördag 2 juli 2016

Sallad med varmrökt lax och pepparrotsdressing

Sallad med varmrökt lax och pepparrotsdressing

tinade frysta eller färska haricots verts skurna i bitar
små färska champinjoner 4-delade
kokosolja eller ghee att steka i
babyspenat och/eller grönsallad
halverade körsbärstomater
avokado i klyftor
tärnad gul paprika
varmrökt lax, ca 100 g / port.
(ev. pocherade* eller halverade kokta ägg)

Pepparrotsdressing:
majonnäs
vitlökspulver
pressad citronsaft
färskriven pepparrot
vatten att späda med till önskad tjock dressing

Blanda samman dressing och ställ i kylen. Fräs hastigt haricots verts och bryn svamp lätt i olja/ghee. (Koka eller pochera* äggen.) Lägg på tallrikar: spenat/sallad, avokado, tomater, paprika, sönderdelad lax i större bitar, lättstekta haricots verts och champinjoner. Lägg på ägg om man vill. Dressing över eller vid sidan om.


*Pocherade ägg: 1 liter vatten + 2 tsk ättika + 1 tsk salt kokas upp i en vid kastrull. 2-4 ägg knäcks i kaffekoppar, sänk ner kanten på kaffekoppen och låt ägget glida ner, ett i taget, vattnet skall endast sjuda. Sjud i ca 4 minuter och ta upp med hålslev, lägg äggen på smörpapper för att rinna av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)