tisdag 19 juli 2016

Shepherd's pie (med blomkålsmos)

Shepherd's pie (med blomkålsmos)

1 stor hackad gul lök
1/2 hackad grön paprika
300 g köttfärs
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
400 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
salt och malen vitpeppar efter smak
ghee eller smör att steka i

Blomkålsmos:
1/2 blomkålshuvud (ca 300 g)
ca 1 msk ghee eller smör
1 msk grädde
50 g riven västerbottenost
1 äggula
salt och malen vitpeppar efter smak

Toppa med:
ca 20 g riven västerbottenost

Fräs lök och paprika mjukt, lägg åt sidan och bryn köttfärsen, salta och peppra. Blanda ner den stekta löken och paprikan, krossade tomater, tomatpuré. Låt småputtra samman tills mesta av vätskan kokat in. Pressa ner vitlök och smaka av med ev. mer salt och peppar. Låt stå på eftervärme under tiden blomkålsmoset lagas till. Blomkålsmos: Dela blomkål i bitar, skölj och koka mjuk. Mixa ihop ghee/smör, grädde, ost, salt och peppar (använde stavmixer), tillsätt äggulan och mixa till ett slätt mos, smaka av och tillsätt mer krydda vid behov. Packa ner färsen i en ugnsform, bred ut blomkålsmos ovanpå, strö över ost och ställ in i 200 graders ugn, ca 30-40 minuter. Grönsallad passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)