tisdag 19 juli 2016

Västerbottenpaj med smörstekta kantareller


Västerbottenpaj med kantareller

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g ghee eller smör
1 ägg

Fyllning:
1 1/2 dl lantmjölk
1 1/2 dl grädde
3 ägg
1/2 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
200 g riven västerbottenost

stekta kantareller

Pajdeg: Mixa samman mandelmjöl och sesamfrö i matberedare, tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut degen i pajform eller dylikt, picka botten med gaffel och ställ in i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Koka upp mjölken och smält den rivna osten däri, blanda med grädden, salt och peppar, vispa ner äggen. Fyll pajskalet, ställ in i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Färdiggrädda ca 30 minuter, eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg. Lägg generöst med stekta kantareller ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)