tisdag 9 augusti 2016

Knapriga pepparkakskryddade mandlar

Knapriga pepparkakskryddade mandlar

2 1/2 dl mandel
2 tsk äggvita
2 tsk pepparkakskrydda
ca 1 krm salt

Vispa äggvita och salt skummigt, häll ner mandel däri och blanda runt med gaffel. Låt stå ett tag så mandlarna absorberar det mesta av äggvitan och blir kladdigt täckta. Strö kryddblandningen över och vänd runt med gaffel tills de täcks av krydda, sprid ut på bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in plåten i 150 graders ugn (mitten), ca 20 minuter, skaka plåten efter halva tiden för jämn rostning. Låt eftertorka med ugnslucka på glänt, mandlarna skall vara helt torra och knapriga då de är färdiga.
animated-santa-claus-image-0308
Nedräkning till Julafton


1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut, trots "fel" säsong :-)! Kan tänka mig att samma recept funkar med alla möjliga sorters kryddblandningar. Om man nu inte känner sig så julig än...

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)