lördag 6 augusti 2016

Mandel- och sesampanerad rödspätta med ugnsrostad blomkål och gurkmajonnäs

Mandel- och sesampanerad rödspätta med ugnsrostad blomkål och gurkmajonnäs
2 - 4 port.

4 - 8 rödspättafiléer
1 uppvispat ägg
sesamfrö
mandelmjöl
salt och vitpeppar.
ghee eller kokosolja att steka i.

Blomkål:
1 blomkålshuvud
4 msk olivolja
3-4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 - 2 krm salt

Gurkmajonnäs:
1 dl majonnäs
ca 10 cm gurka (ta bort kärnor)
2 - 3 msk kapris
1 tsk curry
salt och malen vitpeppar efter smak.

Rödspätta: Vänd filéer i ägg, därefter i frö- och mjölblandning. Stek i ghee/kokosolja, salta och peppra. Blomkål: Skär ett blomkålshuvud i cm-tjocka skivor, skölj och lägg ut på ugnsplåt. Vispa ihop kryddoljan och pensla över blomkålen. Ställ in i 200 graders ugn, ca 10 minuter. Gurkmajonnäs: Skär gurka i små tärningar och finhacka kapris. Rör samman med majonnäs och curry, smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)