onsdag 31 augusti 2016

Pizza med chiliaioli eller bearnaisesås

Pizza med chiliaioli eller bearnaisesås
2 - 3 port.

Pizzabotten:
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk pofiber
2 tsk bakpulver
3 krm salt
2 ägg
1 dl kokande vatten
2 msk olivolja

valfri "fyllning" (om köttfärs används; blanda den ev. först med tacokrydda)

Chiliaioli:
1 dl hemlagad majonnäs
2-3 pressade vitlöksklyftor
finhackad röd chili efter smak

Bearnaisesås:
2 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
100 g smält ghee
ca 2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
ca 1/2 msk torkad dragon

örtsalt
ev. olivolja
torkad oregano
ruccolasallad

Blanda torra ingredienser. Vispa ner ägg och sedan kokhett vatten blandat med olja. Vispa samman till en deg, låt stå 5 minuter. Lägg deg på bakplåtspapper, fukta med kallt vatten och kavla ut en tunn rundel (skölj kaveln i kallt vatten innan). Grädda i 200 graders ugn ca 10-15 minuter. Låt botten svalna på galler med undersidan uppåt. Lägg på valfri fyllning. Strö på örtsalt och ringla ev. över lite olivolja. Färdiggrädda i 225 graders ugn till fin färg. Strö över ruccolasallad och klicka på chiliaioli eller bearnaisesås. Bearnaisesås: Lägg äggulor och vinäger i en liten skål över kokande vattenbad, vispa med elvisp tills det börjar tjockna. Ställ av skålen från värmen, vispa ner ghee och sedan salt, peppar och dragon. Smaka av.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)