torsdag 11 augusti 2016

Tacopaj

Tacopaj

4 ägg
1 dl grädde
2 msk ghee eller smör

400-500 g köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tacokrydda (recept på kryddblandning finns här)
1 msk tomatpuré
1/2  dl vatten
ghee/smör att steka i

1 dl crème fraîche
1 dl grädde
1 dl riven ost (använde västerbottenost)

ca 12-14 körsbärstomater
1 röd lök eller 3-4 charlottenlökar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ghee/smör i en ugnsform, ställ in i ugnen så smöret smälter. Vispa samman omelettsmet och häll i formen. Grädda ca 10-12 minuter eller tills omeletten lyft lite kring kanterna och tagit en aning färg. Bryn köttfärsen, rör ner vitlök, tacokrydda och tomatpuré, häll på vatten som får koka in. Vispa samman crème fraîche, grädde och riven ost. Halvera tomater och skiva lök tunt. Lägg köttfärs på omelett, tomathalvor med snittyta uppåt och skivad lök. Häll över oströran och ställ in i ugnen för att laga färdigt ca 15 minuter. Guacamole gott till, men ädelostsås och grönsallad funkade fint det också.

Tacopaj med grönsallad och ädelostsås (mosad gräddädel + crème fraîche)

Variant med schalottenlök och tillagad i pajform

Receptet är hämtat från boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok från 2010.
En kokbok att varmt rekommendera! 😍

2 kommentarer:

  1. Underbart recept, ska provas i veckan. ☺
    Hur många portioner blir det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beror nog på hur stor man är i maten (hur stort energibehov man har), men enligt boken är receptet beräknat att räcka till 4-6 portioner.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)