måndag 19 september 2016

Baconlindad köttfärslimpa och ugnsrostad kålrabbi

Baconlindad köttfärslimpa

500 g blandfärs
2 ägg
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
1 tsk örtsalt (använde Herbamare)
1 krm malen vitpeppar
1 - 2 st finhackade röda chilipeppar (obs! utan kärnor)
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
ghee eller smör att steka i
1 pkt bacon

Fräs lök, vitlök och chili mjukt i smör/ghee. Rör samman övriga ingredienser och arbeta in lökfräset till en formbar färs. Lägg upp bacon tätt på skärbräde och rulla in köttfärslimpan. Lägg med skarv ner i ugnsform och tillaga i 175 grader, ca en timme. Låt svalna lite och skär i tunna skivor.




Ugnsrostad kålrabbi: Kålrabbi, olivolja och salt. Skär kålrabbi i stavar, ringla över olja, salta och rosta i 200 graders ugn, ca 20-30 minuter. Ev. riven parmesan (om ens paleo-variant tillåter det) blandat med rivet citronskal ovanpå, om man vill.



1 kommentar:

  1. Ser mycket gott ut! Härligt när köttfärslimpan är "prickig" av en massa godsaker :-)!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)