söndag 11 september 2016

Energibars x 2

Energibars med aprikoser och nyponskalsmjöl

2 dl cashewnötter
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 msk nyponskalsmjöl
1 tsk äkta vaniljpulver
2 krm salt
150 g soltorkade aprikoser (använde Saltå Kvarns)
2 msk vatten

Finhacka nötter och mandel i matberedare, blanda med övriga torra ingredienser. Mixa aprikoser och vatten, arbeta in fruktpastan i nöt- och fröblandningen. Packa massan i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen minst en timme. Lyft upp plattan och skär den i bars.


Powerbars

100 g hela linfrön
100 g skalade sesamfrön
50 g pumpakärnor
50 g solroskärnor
50 g riven kokos
25 g valnötter
25 g paranötter
2 msk hasselnötssmör (recept finns här)
2 msk mandelsmör (recept finns här)
50 g kokosolja
2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
2 krm salt
ev. honung efter smak (kan uteslutas)
2 ägg

Lägg samtliga ingredienser i matberedare och kör samman. Tryck ut massan i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda i 200 graders ugn, ca 20 minuter. Lugn! Det bubbliga på ytan sjunker undan efter ett tag. Skär i bars då nöt- och frökakan svalnat en aning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)