måndag 12 september 2016

Gratinerad aubergine med vegetarisk fyllning

Gratinerad aubergine med vegetarisk fyllning
2 port.

1 aubergine
1 gul lök
1/2 röd paprika
2 skållade och skalade tomater
ca 2 tsk pressad citronsaft
1 tsk oregano
örtsalt och malen vitpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
ghee eller smör att steka i
3/4 dl finhackade eller malda hasselnötter (använde hemmalt hasselnötsmjöl - gick bra det också)
ca 2 tsk torkad persilja eller en liten knippa finhackad färsk

sesamfrö

Gröp ur innanmätet från de på längden halverade auberginerna och lämna kvar ca 1/2 - 1 cm skal. Hacka det urgröpta och övriga grönsaker. Stek aubergineskalen i ghee/smör på båda sidor så att de får lite färg och mjuknar något, lägg i ugnsform. Fräs löken, tillsätt övriga grönsaker, vitlök och kryddor, koka ihop ca 5 minuter på svag värme. Blanda sist i nötter, torkad eller färsk hackad persilja, smaksätt med pressad citron och ev. mer örtsalt om så behövs. Lägg fyllningen i skalen, toppa med sesamfrö och gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter. Till: extra färskpressad vitlök och ev. hemlagad majonnäs smaksatt med riviera dippmix (spicemaster).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)