tisdag 6 september 2016

Kokt strimlad vitkål med god tomat- och köttfärssås

God smakrik tomat- och köttfärssås

500 g krossad tomat
ca 300 g blandfärs
1 stor gul lök, hackad
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
ca 1 - 2 msk tomatpuré
örtsalt och malen vitpeppar
1/2 - 1 tsk sambal oelek
ca 1/2 - 1 dl urkärnade svarta kalamataoliver, skivade
torkad oregano
1 näve färska basilikablad, strimlade
1/2 - 1 dl röd matlagningsvin (använde Winborgs) eller kanske det funkar med 1/2 - 1 msk röd vinäger som ersättning?
smör eller ghee att steka i.

Bryn lök och köttfärs, salta och peppra. Tillsätt krossad tomat, vitlök, sambal oelek och tomatpuré, låt koka ihop under omrörning. Rör ner oliver, oregano och matlagningsvin (ev. ersatt med röd vinäger?), koka samman en stund, rör sist ner strimlade basilikablad och smaka av. Strimla vitkål och koka mjukt i lättsaltat vatten, använd istället för pasta till såsen.

2 kommentarer:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)