torsdag 1 september 2016

Kryddiga pumpamuffins

Kryddiga pumpamuffins
12 små

2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
drygt 1 tsk bakpulver
2 tsk finstött kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
2 - 3 krm vaniljpulver
4 ägg
1 msk pressad citronsaft
1 mixad banan
2 dl pumpapuré
4 msk smält kokosolja

Toppa med:
pumpakärnor

Sätt ugnen på 180 grader. (Om man har en hel pumpa istället för färdiggjord puré: Skala pumpan och ta bort kärnor, skär i mindre bitar, lägg på plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen ca 30 minuter och mixa sen till slät puré med stavmixer.) Blanda torra ingredienser. Vispa ägg och rör ner övriga + mjölblandning. Fördela smet i muffinsformar i muffinsplåt, strö på frön och grädda ca 40 minuter (testa om de är färdiga med en sticka). Låt svalna en kort stund i plåten, innan de får svalna helt på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)