torsdag 1 september 2016

Pepparkakskryddade småbröd

Pepparkakskryddade småbröd
(Lite som "skånska pepparkakor" kanske?)
14 st.

1 dl sötpotatispuré (mjukrosta skalad, i bitar skurna sötpot. 175 gr. ugn, mixa till slät puré)
2 ägg
2 urkärnade färska dadlar
1 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
1/2 dl sötmandel
1 dl sesamfrön
3 dl kokosflingor

Mixa samman slätt (mandeln får gärna bli lite grovhackad) i matberedare, trilla 14 bollar och platta ut dessa till plätt-stora rundlar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 graders ugn, ca 15 minuter.
Testa med smör och en skiva port salut på. 👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)