torsdag 1 september 2016

Rostade cashewnötter x 2

Rostade chilinötter

2 dl cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 msk vatten
ca 1/2 tsk honung
flingsalt

Rosta nötterna torrt i stekpanna. Rör ner vatten blandat med sambal oelek, låt vätskan koka in. Ringla över tunt med honung (bara så det binder chilin till nötterna) och en nypa flingsalt, hetta upp kort och skaka pannan under tiden. Låt nötterna svalna.


Salta rostade cashewnötter

150 g cashewnötter
1/2 - 1 tsk salt
1/2 dl vatten

Blanda i en liten kastrull. Koka tills all vätska kokat in. Bred ut nötter på bakplåtspappersklädd plåt och torka i 150 graders ugn 20 minuter. Skaka plåten efter halva tiden. Stäng av ugnen och eftertorka med ugnsluckan på glänt så nötterna blir riktigt knapriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)