måndag 24 oktober 2016

Vegetarisk måndag med pumpasoppa

Pumpasoppa

5 dl pumpapuré av butternutpumpa
2 dl kokosmjölk
1 hackad gul lök
1 bit finhackad färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd chili (utan kärnor)
ghee att steka i
1/2 tsk gurkmeja
1 dl vatten
nystött svartpeppar
1/2 - 1 msk pressad citronsaft
1 - 2 tsk salt

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i ghee, rör ner gurkmeja, häll på vattnet, sjud samman lite. Koka upp pumpapuré, kokosmjölk och det stekta/skyn i en kastrull. Tillsätt citron, salt och peppar, låt småputtra på låg värme en stund. Smaka av med mer citron och salt om så behövs för rätt balans mellan syra och sälta. Kokosgrädde och pumpakärnor att toppa med, om man vill.


2 kommentarer:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)