söndag 23 oktober 2016

Inkokt sill med kryddgrön majonnäs


Inkokt sill/strömming med kryddgrön majonnäs

300 g filéad sill/strömming
1/2 dl ättikssprit
1 dl vatten
10 vit- och kryddpepparkorn
1 tsk salt
dill

majonnäs
hackad dill
hackad persilja
hackad gräslök

Klipp bort ryggfenor och dela i två filésidor vardera om de är för stora. Rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg rullarna tätt i botten av en liten kastrull. Blanda lagen (var generös med dillen) och häll den över fisken. Koka några minuter under lock, ställ i kylen då den svalnat. Rör ihop majonnäs med kryddgrönt att ha till + rårivna morötter.

1 kommentar:

  1. Paleolitiskt...vilket underbart ord! Paleolitiskt eller inte, det blir definitivt inte samma sak utan ättika!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)