fredag 7 oktober 2016

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

500 g jordärtskockor
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör, ghee eller kokosolja steka i
7 dl vatten
1 d vitt matlagningsvin
2 - 3 tsk Herbamare örtsalt
2 dl kokosgrädde
ca 1/2 tsk nystött svartpeppar

Grovhacka lök och fräs tillsammans med pressade vitlöksklyftor tills det blir lätt brynt. Koka bitar av jordärtskocka, morot och fräst lök i vatten, matlagningsvin och örtsalt. När rotsakerna blivit mjuka, tillsätt kokosgrädde och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med svartpeppar och ev. mer salt vid behov. Förslag till: Knaperstekt och smulat bacon och/eller färsk gräslök.

1 kommentar:

  1. Å, det låter väldigt gott! Vi gillar soppa allihop i familjen, så den här skall jag prova att laga. Tack för receptet :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)