onsdag 19 oktober 2016

Kycklingfilé i kall örtdressing

Kycklingfilé i kall örtdressing

3-4 st kycklingfiléer
salt och malen vitpeppar
ghee att steka i.

Dressing:
1 - 2 tsk Möllers torrsenap eller 1/2 - 1 msk senap (ej dijonsenap)
4 msk rapsolja
1 msk vinäger
2 msk vatten
ca 1/2 - 1 tsk enbär
1 tsk torkad timjan
ca 1 dl hackat färskt kryddgrönt; persilja, gräslök + ev. lite färsk timjan om man har sån.

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna, salta och peppra. Lägg i långpanna och efterstek i ugnen ca 10 minuter. Mortla enbär (färska eller torkade). Vispa ihop dressing. Skär kycklingen i skivor, lägg upp på fat och häll dressingen över. Ät med fördel kallt efter att ha stått i kylen ett tag, men funkar också varmt. Bra som smörgåspålägg.

Ovan med kycklinglårfilé och torrsenap i örtdressingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)