lördag 8 oktober 2016

Piroger (mejerifria)

Piroger (mejerifria)
4 st.

2 ägg
2 dl majonnäs
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 krm salt

Fyllning:
Köttfärssås eller annan valfri fyllning.

+ extra ägg att pensla med runt kanter och ovanpå.

Blanda torra ingredienser för sig. Vispa äggen, vispa ner majonnäs och kokosmjölk, därefter mjölblandning. Låt smeten stå och svälla en stund. Bred ut fyra rundlar av den lösa degen på två bakplåtspapperklädda plåt. Förgrädda i 200 graders ugn, ca 10 minuter. Lägg fyllning på undersidor av de förgräddade rundlarna, pensla kanten med ägg, vik och tryck ihop runt kanterna, pensla med ägg ovanpå. Färdiggrädda pirogerna på en plåt i 200 graders ugn tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)